Nieuws

Kledingpas Waddinxveen 2024 van start

Vanaf nu kan tot en met 21 april de nieuwe Kledingpas 2024 aangevraagd worden. Zie verder de homepage van Leergeld Waddinxveen. 

Anonieme gift

Een anoniem bedrijf uit Rotterdam sponsorde Leergeld Waddinxveen in januari j.l. met een fantastische gift van 2.500,- euro. 

Let op: Wijzigingen Vergoedingen Leergeld  Waddinxveen per 1 januari 2024

Vanaf 1 januari 2024 is de Regeling Voorzieningen (Vergoedingen) van Leergeld Waddinxveen flink gewijzigd. De leeftijd voor het vergoeden van fietsen en laptops is gunstiger geworden. Zie hiervoor de Regeling en klik hier.

Samenwerking Taalhuis Waddinxveen

Leergeld Waddinxveen werkt samen met het Taalhuis in Waddinxveen.

Het Digi-Taalhuis is een plek in de Bibliotheek waar iedereen welkom is die beter Nederlands wil leren lezen, schrijven en praten. Ook vind je er eenvoudige boeken en oefenmateriaal.

Wil je leren omgaan met de computer of je smartphone dan kun je hier ook terecht.

Het is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Kom eens langs!

Dinsdag: 10.00 tot 12.00 uur of donderdag: 14.30-16.30 uur

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Taalhuis via 06-16156566 of taalhuis@bibliotheekdegroenevenen.nl

De Kindpas Waddinxveen 2023 kon gebruikt worden tot en met 31 december 2023.

In 2024 hopen we weer een nieuwe Kledingpas (in het voorjaar) en een Kindpas (in het najaar) uit te kunnen geven. Houd dat in de gaten op onze website.

Squla en WordExtra bestellen

Je kunt nu ook bij Leergeld Waddinxveen Squla en WordExtra aanvragen. Dit is heel aantrekkelijk digitaal ondersteuningsmateriaal voor het onderwijs: het leukste online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8. Oefen thuis met Squla de lesstof van school met ruim 70.000 quizvragen en games!

Een Squla-abonnement kost normaal voor een gezin 105,- euro per jaar, maar Leergeld Waddinxveen stelt Squla gratis ter beschikking voor gezinnen in Waddinxveen. WoordExtra is bedoeld voor de kleuterleeftijd en is ook gratis beschikbaar. Zie ook onze home-page met belangrijke mededelingen. Of vraag hier een demo aan. Of bekijk het filmpje over Squla.

Stichting Jarige Job trakteert jarigen op een bioscoopbezoek

Leergeld Waddinxveen werkt al jaren samen met de Stichting Jarige Job. Jarige Job heeft de doelgroep voor de verjaardagsboxen van 4 tot en met 12 jaar uitgebreid met de leeftijd 13 tot en met 18 jaar en verrast de verschillende leeftijdsgroepen met passende cadeaus.

Jarigen in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar kunnen een Pathé bioscoopvoucher in hun verjaardagsbox ontvangen. Samen met Pathé wordt de oudste doelgroep getrakteerd op een bioscoopbezoek inclusief popcorn en frisdrank voor twee personen.  

St. Leergeld zoekt nieuwe medewerkers

De Stichting Leergeld Waddinxveen verwacht ook in 2024 een toename van het aantal aanvragen voor vergoedingen. Steeds meer gezinnen weten de weg naar Leergeld te vinden. Dat betekent ook een toename van het aantal huisbezoeken. Hiervoor zoeken we nieuwe intermediairs. Zie hiervoor de beschrijving achter deze knop: